Kesä tuli! Miten ihoa tulisi nyt hoitaa?

 

Ihonhoidon mukauttaminen vuodenaikojen mukaan on yksi toimivan ihonhoidon kulmakivistä. Jokainen vuodenaika asettaa iholle omat haasteensa, joiden huomioiminen ihonhoitorutiineissa ja tuotevalinnoissa auttaa välttämään monet ongelmat. Kesä on vuodenaikana ihonhoidon näkökulmasta selkeästi poikkeava meille pohjoismaissa asuville, auringonvalon, säteilyn ja lämpötilojen lisääntyessä kohisten. Iholla on uskomaton kyky mukautua olosuhteisiin, mutta samalla meidänkin tulee mukautua sen mukana.

Kesän ihohoito kuitataan usein sanomalla, että iho kaipaa vähemmän. Kuvaavampaa on kuitenkin ilmaista tarve kevyempänä. Määrällisesti ihon tarve ei välttämättä muutu lainkaan.

 

 

On luonnollisesti tärkeää suojata iho aurinkosuojatuotteilla (lue oppaamme aurinkosuojatuotteiden käyttöön täältä), mutta yhtälailla tärkeää on muistaa puhdistaa kasvot päivän jälkeen. Ihoon kerääntyy päivän aikana niin hikeä, talia, ilmansaasteita kuin aurinkovoidetta, jotka iholla muhiessaan tukkivat ja vaurioittavat ihoa. Puhdista siis kasvot iltaisin huolellisesti öljypohjaisella puhdistustuotteella tai kaksoispuhdistuksella, joissa öljy auttaa liuottamaan aurinkovoiteen ja lian iholta. Suosittelemme myös käyttämään puhdistuksessa apuna musliiniliinaa tai meikinpuhdistuskinnasta, jotka auttavat puhdistamaan kasvot mekaanisesti. Puhtaana iho on valmis vastaanottamaan kaikki ihonhoidon herkut ja eheytymään yön aikana.

 

Puhdistustuotteet:

Tarvikkeet:

 

 

Iho joutuu venymään äärimmilleen altistuessaan mm. UV-säteilylle ja se tarvitsee kesäisin runsaasti vesikosteutta, sekä auringon aiheuttamia vaurioita ennaltaehkäiseviä ja korjaavia antioksidantteja. Kosteustasapainon ylläpitäminen ja ihon korjaaminen ovat asioita, jotka kannattaa huomioida kaikkia kesän ihonhoitotuotteita valitessaan. Suihkuta kasvoille runsaasti tasapainoittavia, kosteuttavia ja rauhoittavia kasvovesiä ja viimeistele päivittäinen ihonhoito kosteutta sitovilla, antioksidanttisilla seerumeilla, sekä kevyillä korjaavilla voiteilla. Jos koet tarvitsevasi kasvoöljyä, vaihda sekin kevyemmältä tuntuvaan vaihtoehtoon.

 

Kasvovedet:

Seerumit:

Kosteusvoiteet:

Kasvoöljyt:

 

 

Pintakuivuus ei ole vain talvikauden ongelma, vaan saattaa piinata ihoa myös kesäaikaan. Ihon pinnan tukkiva kuiva kerros toimii kuin tiivis kalvo, joka yhdistettynä lisääntyneeseen ihon rasvoittumiseen ja hikoiluun, saa ihon herkemmin muodostamaan epäpuhtauksia. Välttääksesi turhat tukkeumat, on ensiarvoisen tärkeää kuoria ihoa säännöllisesti, jotta hiki ja tali pääsee vapautumaan ihosta ja hoitavat ihonhoitotuotteet imeytyisivät ihoon. Kesäaikaan suosittelemme välttämäät voimakkaammat hedelmähappokuorinnat ja pysyttelemään hellemmissä entsyymikuorinnoista.

Kuorinnan jälkeen iho on erityisen vastaanottavainen hoitaville tuotteille, joten viimeistele aina kuorinta hoitavalla, korjaavalla ja kosteuttavalla naamiolla.

 

Kuorinnat:

 

Naamiot:

 

Muistathan myös hoitaa kaulan ja decoltén aluetta, jotka ovat kesällä yhtä usein paljaana kuin kasvotkin!

 

3 kommenttia artikkelista “Kesä tuli! Miten ihoa tulisi nyt hoitaa?

 1. Moi!

  Olisin kysynyt tuosta Lovely Day Hyaluron + Bloom -kasvovedestä ja sen käytöstä kesällä. Kuvauksessa sanotaan, että ”Hellävaraiset PHA-hapot, joita on tuotteessa 2 %, kirkastavat ihoa hellävaraisesti ja ehkäisevät epäpuhtauksien syntyä.” ja siitä olin jotenkin tulkinnut, että tätä kasvovettäkään ei olisi hyvä käyttää kesällä kuten ei hedelmähappoja(kaan), ettei se herkistä auringolle. Jos tätä kasvovettä voi kuitenkin käyttää myös kesällä, niin kiva kuulla, jos olen ollut väärässä tulkintani kanssa.

  Mukavaa päivää!

  1. Moikka Silja!

   Lovely Dayn Hyaluron + Bloom kasvovettä uskaltaa hyvin käyttää kesälläkin. PHA-hapot ovat hyvin mietoja ja niitä on kasvovedessä niin maltillinen määrä, ettei liiallisesta kuorivasta vaikutuksesta tarvitse olla huolissaan. Kesällä suositellaan välttämättään voimakkaita hedelmähappokuorintoja, jolloin esimerkiksi hellävaraiset entsyymikuorinnat ovat parempi valinta. Hapot itsessään eivät siis ole täysin kiellettyjen listalla kesäaikaan, vaan niiden käytössä tulee olla maltillinen 🙂

   1. Kiitos paljon täsmennyksestä ja vastauksesta, kiva saada täsmennys tähän! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *